"Pazite na otkucaje" - informativna izložba

Medijska slika o kardiovaskularnim bolestima

Otvorena izložba u Ustanovi Kulture Parobrod posvećena kardiološkim problemima

Danas je u Ustanovi Kulture Parobrod otvorena izložba u okviru nacionalne kampanje „Pazite na otkucaje“, koja ima za cilj podizanje svesti o značaju prevencije kardiovaskularnih bolesti, uz podršku Udruženja kardiologa Srbije i kompanije Merck. Cilj izložbe „Medijska slika o kardiovaskularnim bolestima“ je da se istakne značaj medijskog izveštavanja na kreiranje navika i percepcija domaće javnosti o kardiološkim bolestima, sa posebnim osvrtom na prevenciju. Izložba će biti otvorena do 30. marta.

„Prikazani su odabrani materijali na temu kardiologije, pretežno sa reportažama stručnjaka iz oblasti kardiologije. Tekstovi imaju jasnu formu, lakoću čitanja i edukativni karakter čime se stvara zanimljiva veza između slike i reči. Na ovaj način ostvaren je odnos, koji će privući posmatrača i biti sa njim u zanimljivoj interakciji“, izjavio je Mirza Dedać, kustos izložbe.

Uz prikaz kolažnih panela o kardiologiji, izloženi su i radovi umetnika mlađe generacije, koji su stilski povezani sa temom, čime se na suptilan način daje mogućnost za višestrukim i različitim čitanjem, koji na izvestan način pokazuje sliku ubrzanog načina življenja svakog od nas.

Kustos izložbe, Mirza Dedać (1981) odrastao je u Beogradu, gde je dobio dodiplomske i magistarske studije na Odseku za slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Mirzin dosadašnji rad predstavljen je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Srbiji, Belgiji, Nemačkoj i Italiji.

 

chevron-downmenu-circlecross-circle