19. april 2016.

POP & JAZZ pijanisti - Aleksandar Lokner

Nova muzička i koncertna edicija u našem gradu nosi naslov, klasici rokenrola uz podnaslov POP JAZZ pijanisti u klavir holu Arsena Dedića u Parobrodu. Čast premijere pripala je bardu Korneliju Kovaču i ko je bio, može da svedoči o antologijskom, nezaboravnom događaju.

Privilegija se nastavlja 19. aprila, solističkim koncertom, verovatno najvećeg živog i aktivnog pop rok pijaniste Saše Loknera, koji u istoriji naše muzike stoji uz imena Margite Stefanović i Laze Ristovskog. Tačno su tri decenije od kako se nekadašnji perspektivni klinac novog talasa, nakon srednje muzičke, bendova Stratosfera, Potop i Strip, priključio Bajagi na albumu „Sa druge strane jastuka“. Time je definitivno oštetio Galiju za koju je pre vojske takođe nastupao, uskratio Plavi orkestar koji ga je priželjkivao, a svojim senziblitetom sviranja trajno unapredio i obogatio zvuk Instruktora do današnjih dana.  Štaviše Aleksandar Lokner, danas je takođe i jedan od najproduktivnijih kompozitora, muzike za pozorišne komade  i sve to kao i njegovi lični muzički afiniteti, biće deo koncertnog repertoara, u prostoru Parobroda uporedo sa završetkom izložbe posvećene Vladi Divljanu.

Njegov tzv. live u građanskom salonu – Dedićevom Arsenio holu, takođe se snima za kompilaciju pop rok kolo izdanja Srpske nacionalne muzičke kulture, kao trajno nasleđe i dokument, ko su bili naši najznačajniji pijanisti današnjice i u prethodnim decenijama, koje ulaze u kulturu sećanja.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 750 dinara, su u prodaji od danas – utorka 23. marta – 4 nedelje pred događaj. Informacije na 4142163. Kapetan Mišina 6a

chevron-downmenu-circlecross-circle