1. jun 2016.

POP & JAZZ pijanisti – Saša Sedlar

Kornelije Kovač, Saša Lokner, Ivan Aleksijević Pančevac i napokon Saša Sedlar za kraj prolećne edicije RnR klasika i pop i jazz pijanista u klavir holu Arsena Dedića. Saša Sedlar je multitasking instrumentalista, jednaki virtouz na gitari i klaviru, a zapravo je najpoznatiji kao muzički producent, kakvim znamo Sašu Habić i Voju  Aralicu, ili Nikšu Bratoša i Kvinsi Džonsa. Saradnik zvezda od Čolića do Joksimovića, aranžer, od vokala Aleksandre Radović do violine Nemanje Radulovića, kompozitor i dirigent, od Kolarca do RTS-a.

Aleksandar Sedlar (1982) je kompozitor, dirigent, multi-instrumentalista i producent iz Beograda. Kompoziciju je diplomirao kao student generacije u klasi prof. Vlastimira Trajkovića na FMU u Beogradu 2006. Master je završio u Los Angelesu 2013. (USC Thornton School of Music) u klasi prof. Donalda Kroketa. Dirigovanje je studirao u klasi prof. Bojana Suđića (BG) i prof. Larija Livingstona (LA). Džez kompoziciju je studirao u klasama profesora Bob Mincera, Vinsa Mendoze i Ras Fenatea.

Kompozicije su mu sa velikim uspehom izvođene u zemlji i inostranstvu uvek uz pozitivne reakcije i publike i kritičara. Izdvajaju se naslovi Idi vidi dedu! porudžbina hora Colegium musicum, Spring in Japan 2011. porudžbina viliniste Nemanje Radulovića (DECCA Universal), Mesečeva kći porudžbina Berlinskih simfoničara i čelistkinje Maje Bogdanović.

Sedlarovi aranžmani mogu se čuti na novim CD izdanjima Nemanje Radulovića i Patricie Petibon u izdanju Deutsche Grammophon-a. 

Kao gitarista, prateći vokal, aranžer i producent, Aleksandar Sedlar je sarađivao sa najznačajnijim imenima regionalne pop scene. Među njima su: Zdravko Čolić, Goran Bregović, Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Kornelije Kovač, Jelena Tomašević i mnogi drugi.

Program koncerta u Parobrodu sastavljen je od Sedlarovih autorskih pesama koje su pisane u periodu od 2010. do 2014. godine. Pesme nikada nisu objavljivane niti izvođene uživo i samo ih je određen broj prijatelja čuo. U Parobrodu 1. juna 2016. godine u 20.30, prvi put ikad će biti izvedeni Sedlarovi stari “KRETENIZMI” u novom aranžmanu. Sa Sašom nastupaju: bas – Milan Sarić, bubanj – Peđa Milutinović, gitara – Branko Trijić (TBC), gudački trio Habanera (TBC)

chevron-downmenu-circlecross-circle