Ustanova kulture gradske opštine Stari grad, Kapetan Mišina 6a Beograd / Cultural Center of the municipality of Stari grad “UK Parobrod”, Belgrade
Radno vreme / Working hours: Radnim danima i subotom / Weekdays and Saturday: 09-22h, nedeljom / Sunday: zatvoreno / close. Info: +381 11 4142163

 

 

Predstava “BOL”

BOL

Tekst: Mila Manojlović
Režija: Mila Manojlović
Muzika: Boško Mijušković
Izvedba: Mila Manojlović i Boško Mijušković
Scena i kostim: Aleksandar Kovačević
Supervizija: Jelena Bogavac

Trajanje: 1h 15′

Autorska predstava BOL je monodrama koja tretira razvojne faze bola i njegovog prevazilaženja kroz niz različitih životnih situacija i dočarava mučnu potragu pojedinca za suštinom.

Ova predstava je muzički performans u kojem muzika predstavlja alter ego glavne junakinje i kroz živu izvedbu na sceni, usmerava je, kažnjava, nagrađuje i teši. Predstava BOL ima izvedbenu formu rok koncerta.

AUTORI PREDSTAVE: Mila Manojlović je dramska umetnica iz Beograda. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, a master studije iz pozorišne režije završila je na Royal Central School of Speech and Drama, u Londonu. Stekla je i bogato pedagoško iskustvo kroz rad sa mladim glumcima i amaterima, ali i kroz višegodišnje zaposlenje na poziciji asistenta na predmetu gluma na FDU.

Boško Mijušković je muzičar, multiinstrumentalista iz Beograda. Vešt je u različitim muzičkim žanrovima, među kojima je dominantan džez. Poznat je po saradnji sa mnogobrojnim regionalnim bendovima, ali ga publika najviše prepoznaje kao basistu benda Straight Mickey and the Boyz i frontmena grupe Turisti.