ПРОГРАМ

Predstava "Disco Pigs"

DISCO PIGS

Ponedeljak, 21. jun u 21h, UK Parobrod
Cena ulaznice 400 din.

Igraju: Jovana Golubović i Strahinja Padežanin“...brojna pitanja o ljubavi, seksualnosti i životu .”
“Disko svinje” je pozorišni komad koji prati odnos dvoje tinejdžera rođenih istog dana, čije poznantstvo datira od njihovog rođenja. Problem nastaje onog trenutka kada se suoče sa novim, do tada nepoznatim emocijama, koje razvijaju jedno prema drugom tokom emocionalnog i seksualnog sazrevanja .
Iako su na prvi pogled predstavljeni kao negativci, oni predstavljaju samo žrtve sistema, proizvod društva sa kojim nisu znali da se nose.
Naša dva aktera postavljaju sebi brojna pitanja o ljubavi, seksualnosti i životu. Gledaoci će imati priliku da mrze ili vole Svinju i Prcoljka, neki će se ih razumeti i saosećati sa njima, neki ih pak osuditi, ali će sasvim sigurno svako moći da u ovom komadu pronađe delić sopstvenog odrastanja i iskustva.
Komad je delo studenata glume Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.“Disko svinje” delo su irskog autora Ende Volša i svoju praizvedbu imalo je u Irskoj (1996) u kojoj je jednu od uloga (Svinju) igrao tada nepoznati glumac Kilijan Marfi, danas najpoznatiji po ulozi u čuvenoj seriji “Peaky Blinders”. Predstava je postigla ogroman uspeh i lansirala je kako Marfija (kao glumca), tako i Volša (kao autora i reditelja) u sam vrh savremene evropske drame.
Marfi je danas velika zvezda malih ekrana, dok je Volš, između ostalog, nastavio saradnju sa Dejvidom Bouvijem na projektu “Lazarus” (mjuzikl za koji je muziku i tekstove pesama pisao Bouvi, a po knjizi Ende Volša).

chevron-downmenu-circlecross-circle