ПРОГРАМ

Premijera predstave DAH teatra "Zagonetka revolucije"

"Zagonetka revolucije"
Novo ostvarenje DAH Teatra koje podseća na stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, Ruske i Nemačke revolucije

Premijera "Zagonetka revolucije" DAH Teatra 20. i 21. decembra 2018. u 20.00 časova u Ustanovi kulture  Stari grad, Kapetan Mišina 6a, Beograd.

Godina koja se polako završava, u kojoj se obeležava sto godina od završetka Prvog svetskog rata, uokvirena je, s jedne strane godinom kad se obleležavala stogodišnjica Ruske revolucije i godinom kada će se obeležavati sto godina od revolucije u Nemačkoj, ali i sto godina od ubistva Roze Luksemburg. Roza Luksemburg je i dalje inspiracija na pobunu, u dobu gde je pobuna, protiv svega što je nečovečno, nasilno i izrabljivački, nevidljiva. Ona nam i dalje postavlja pitanje: gde je pobuna i da li je moguća?

Radnja predstave je predstavljena susretom četiri revolucionara: Ulrike Majnhof, pripadnice Frakcije Crvene armije, Kamila Sijenfuegosa, Kastrovog saborca, Fanji Kaplan, atentatorke na Lenjina i “Crvene Roze” - Roze Luksemburg. Ova četiri revolucionara se u predstavi šetaju kroz vreme i pričaju jedni sa drugima, ali i sa nama “sa one strane”. Šta nam to oni poručuju u svetu Harmsovskog apsurda, kome je, inače, u podtekstu i posvećena ova predstava; gde je sve moguće i ništa nije moguće, gde ljudi nestaju, gde se pijano nazdravlja revolucijama i pevaju hitovi Lejdi Gage i Boni Em; gde se tela ubijenih revolucionara bacaju u kanal, spaljuju, nestaju u okeanu; gde povremeno prosijavaju svetle duše koje nas i pozivaju na uznemiravanje, na borbu za smisao van nametnutog matriksa.

Režija: Dijana Milošević; Dramaturgija: Duca Knežević; Gluma: Evgenija Eškina Kovačević, Ivana Milenović Popović, Ivana Milovanović, Ivan Nikolić; Scenografija: Neša Paripović; Muzika: Uglješa Majdevac; Saradnica na pevanju: Ljubica Damčević; Kostim: DAH Teatar ;  Oslikavanje kostima: Snežana Arnautović; Šminka: Snežana Arnautović ;Video-koncept: Dijana Milošević i Amy Sarno; Video-snimanje i montaža: Anja Turanski; Svetlo: Milomir Dimitrijević; Organizacija: Nataša Novaković; Marketing i PR: Marko Milojević; Savetnica za semiotiku predstave: Amy Sarno; Asistentkinja rediteljke: Jelena Risteljić; Fotografija:Marija Ćalić

Rezervacije su obavezne na imejl office@dahteatarcentar.com zbog ograničenog broja mesta.

Predstavu podržalo Ministartsvo kulture Republike Srbije

 

chevron-downmenu-circlecross-circle