ПРОГРАМ

Promocija autobiografije - knjige Brusa Springstina

Promocija autobiografije - knjige Brusa Springstina, jednog od najvažnijih  svetskih savremenika  pop-rok kulture  ’’Born to Run’’ ( prevod Dejan Cukić, izdanje Laguna, 2017) godinu dana nakon izlaska iz štampe britanskog  „Simon and Schuster“ originala, kao i hrvatskog  prevoda, prvi put u Srbiji i Beogradu, održaće se u sredu, 27. septembra 2017. godine od 19 časova u Parobrodu.

O ovoj ’paradoksalnoj’ ispovesti  američke  mega zvezde, nazvane po njegovom trećem studijskom albumu iz 1975. godine, zaštitnika potlačenih i marginalaca, govoriće:Hrvoje Horvat, zagrebački  rock kritičar, novinar i kolekcionar gitara, Zoran Panović, beogradski novinar, koji je šest puta bio na Springstinovim koncertima i Dejan Cukić, beogradski muzičar i prevodilac izdanja, koji  opaskama u fusnotama, još jednom dokazuje zavidnu erudiciju iz pop i rok kulture. 

Moderatorka je Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog  programa u Parobrodu. 

Tokom promocije emitovaće  se i inserti iz filma ’’Springsteen and I’’, u kojima Peca Popović, rok kritičar, svedoči, da je Springstin šest godina pre rok magazina ’’Rolingstone’’,  bio na naslovnici nekadašnjeg jugoslovenskog  lista ’’Rock’’ !  

Nekadašnji dezerter  od  regrutacije za Vijetnam, postao je glasnikom ratnih američkih veterana.  U mladosti hipijevski auto-stoper,  pesnički odaje počast automobilima.  Njegovi hitovi pozivi su za podizanje poljuljanog samopouzdanja, a  sedam godina pisana  ’’Born to Run’’ ispovest je o lečenju od depresije.

’’The Boss’’  nikada  do sada nije nastupio  u Beogradu i Zagrebu, najbliže ovim prostorima, bio je na koncertu u Trstu, 2012. Prošle godine tadašnji američki predsednik Barak Obama odlikovao ga je najvišim odlikovanjem - predsedničkom medaljom Slobode

 Promocija aubiografije - knjige Brusa Springstina

chevron-downmenu-circlecross-circle