ПРОГРАМ

Promocija drugog izdanja knjige-monografije "Hrvatski punk i novi val 1976-1987"

U četvrtak, 09. decembra, u 18 časova u Parobrodu pričaćemo o proširenom i dopunjenom drugom izdanju knjige-monografije "Hrvatski punk i novi val 1976-1987", autora Vinka Barića,  koja na 396 stranica donosi priču o razvoju punka i novog vala u SR Hrvatskoj kroz biografije 203 benda iz tog perioda.

Knjiga uključuje i iscrpne službene i demo diskografije, memorabiliju, preko 830 fotografija i sekciju od 16 stranica u boji i predstavlja dosad najopsežniju knjigu o ovom fenomenu u regiji.

Moderator tribine je Petar Janjatović, novinar i rok kritičar.

Nakon promocije uslediće kraći nastup Naporno Suicida, elektro punk benda iz Splita.

Vinko Barić rođen je 1980. u Solinu. Po zanimanju je akademski slikar. Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi. Pored slikarstva bavi se i stripom, ilustracijom knjiga i plakata i grafičkim dizajnom. Jedan je od dva vokala art pank benda Ilija i Zrno Žita. Dosad je izdao tri svoja strip albuma – „Samo da ne propadne”(1997), „Čudnovati deponij” (1999) i „Paranormalni čimbenik” (2008). Bio je član strip grupe „Divlje Oko”, a posljednji 10-tak godina učestvuje u strip grupi Komikaze iz Zagreba. Velika strast mu je skupljanje vinila, i proučavanje pank i new wave scene. Ovo mu je prva napisana i objavljena knjiga. Živi i radi u Splitu i Solinu.

chevron-downmenu-circlecross-circle