Ponedeljak, 8. maj 19h

ПРОГРАМ

Promocija knjige eseja "Ideologija raspamćenog uma" Dragana Lakićevića

Promocija knjige eseja iz filozofije, ekonomije i politike ’’Ideologija raspamećenog uma’’ (Clio, Beograd, 2016) dr Dragana D. Lakićevića održaće se u ponedeljak, 8. maja od 19 časova u UK Parobrod. O ključnim filozofskim, ekonomskim i političkim fenomenima naše civilizacije, osim autora govoriće mr Danijel Pantić, vizionar i konsultant i dr Ivan Milenković, filozof, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književno-tribinskog programa.

"Ideologija raspamećenog uma" sadrži različite filozofske, političe i ekonomske teme, koje bi mogle da se grupišu u celine: Klasično filozofsko- političko nasleđe i njen uticaj na moderno doba (Hegel, Makijaveli), liberalna ekonomsko-politička učenja i savremena kriza (Hajek, Poper, Kejnz) a treća se odnosi na željene i neželjene posledice evrointegracija i globalizacije (Klaus, Katić).

Lakićević analizira pervertiranost modernog doba, koju su odavno izražavali pisci poput Džordža Orvela, u kojoj se u ime mira i prosperiteta ratuje i pljačka, u ime istine besramno laže, u ime slobode pokorava, u ime pravde čini nepravda.

Dragan D. Lakićević autor je filozofskih rasprava (Ogled o ustanovama slobode, Filozofski izvori političkog mesijanstva, O haosu i bezumlju, Teoretičari liberalizma i mnogih drugih. Preveo je knjige Karla Popera i potpisuje mnogobrojne studije i eseje u filozofskim, ekonomskim i književnim časopisima. Pod pseudonimom Gordin Lakas objavio je "Gradove i druge priče" (2007), Spidijevu filozofiju (2010) i knjigu Adresar (2015).

chevron-downmenu-circlecross-circle