ПРОГРАМ

Promocija knjige Fra Drage Bojića "Kraljevstvo Božje i nacionalizam"

Promocija knjige  ‘’Kraljevstvo Božje i nacionalizam’’ Fra Drage Bojića ( Centar za kritičko mišljenje, Mostar) održaće se u utorak, 26. novembra od 18 časova u UK Stari grad, Teatar, prvi sprat. Osim autora, o ovim esejima, komentarima i razgovorima iz perioda od 2016. do 2018. godine, govoriće: Milan Vukomanović, profesor sociologije religije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Vukašin Milićević, docent na beogradskom Teološkom fakultetu i Božidar Jakšić,sociolog, uz moderiranje Dragana Stojkovića, publiciste i urednika  izdanja  MostArt iz Zemuna.

…Gotovo kompletan opus ovoga pisca, u svakom svom elementu, sadrži etičku konstantu jasan demobilizacijski  zahtjev, artikuliran kroz nedvosmisleno upozorenje o pogubnosti poslijeratnog ratnog stanja  i  bespoštednu kritiku političkih, crkvenih i kulturnih elita, čija je ambicija – u velikoj mjeri ostvarena – organizirati kompletno društvo po modelu vojne utvrde i opskrbiti ga mentalitetom kakav vlada u pograničnoj karauli… iz predgovora Viktora Ivančića.

Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog, publicista. Doktorirao je na teološkom fakultetu Univerziteta u Beču 2009. godine. Direktor je Internacionalnog Multireligioznog Interkulturnog Centra     (IMIC)  - Zajedno u Sarajevu. Objavio je knjigu Zlato I tamjan. Kritički osvrti na politiku I religiju ( Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net, Mostar 2016.)

chevron-downmenu-circlecross-circle