ПРОГРАМ

Promocija knjige "Obnavljanje hrama - Zapisi o nastanku Bitef teatra", Arse Jovanovića

Promocija knjige Arsenija- Arse Jovanovića, OBNAVLJANJE HRAMA- Zapisi o nastanku Bitef teatra,od kraja 1988. do sredine 1989. godine ( izdanje Službeni glasnik i Bitef teatar) održaće se u utorak, 19. Februara od 19 časova, u bioskopskoj sali UK Stari grad. O ovom dokumentarnom,  autentičnom sećanju na  Miru Trailović, rediteljku, koja je sa Jovanom Ćirilovim osnovala Beogradski internacionalni teatarski festival - BITEF, kasnije i Bitef teatar, sa završnim stihovima Danila Kiša, govoriće: Borka Pavićević, Filip David i Mića Vujičić, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u UK Stari grad.

’Ono što je Josip Broz bio na međunarodnom političkom planu, Mira je bila na nacionalnoj i internacionalnoj pozorišnoj i kulturnoj sceni...Ništa Miru od svih prepreka nije moglo zaustaviti, zapisao je Jovanović u svojoj knjizi, sa izabranim citatima Džozefa Konrada i fotografijama iz privatne arhive.

 

Arsenije –Arsa Jovanović ( 1932) reditelj, profesor na FDU, kompozitor elektroakustičke muzike, fotograf, moreplovac i pisac. Objavio je knjige ’Kosančićev venac 19’ ( Samizdat B92) i Priče sa Galiole, vertikalni putopis – zapisi iz 1968.sa krstarenja Jadranom i Mediteranom na jahti ’Galiola’ ( Geopoetika)

 

chevron-downmenu-circlecross-circle