ПРОГРАМ

Promocija knjige "Štulić: biografija" Hrvoja Horvata

Prva srpska promocija knjige Štulić:biografija ( Večernji list, 2018) Hrvoja Horvata, rok kritičara, novinara i kolekcionara gitara iz Zagreba, održaće se u ponedeljak, 25. marta 2019. od 19 časova u UK Stari grad. O najiscrpnijem prikazu karijere Branimira Štulića, njegovom autorskom radu koji je promenio mogućnosti domaće rock muzike, osim autora, govoriće : Peca Popović, Petar Janjatović i Teofil Pančić, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u UK Stari grad.
Horvat je zaokružio Štulićev provokativni životni put: od detinjstva u Skopju, Jastrebarskom i Ninu, do dolaska u Zagreb i studija na Filozofskom fakultetu i jedinstvenog uspeha s pesmama koje je napisao do raspada Jugoslavije. Brojne analize, izjave, intervjui, sećanja kolega i saradnika, kao i Štulićevi neobjavljeni rukopisi i privatne fotografije, povećavaju autentičnost Horvatove knjige. Istovremeno, ona je širi politički, društveni i kulturološki kontekst, u kome, jedan od najboljih kompozitora i tekstopisaca svih vremena, pevač i gitarista s Azrom, je živeo i radio. Svojim odlaskom u Holandiju, (p)ostao je retko dosledan primer vlastitog stiha ’’jednog dana nema me da nikada ne dođem’’.
Štulić: biografija ( distributer Jugoton) otkriva kako je Johnny tamo stigao i gde je pre toga bio.

Hrvoje Horvat rođen u Zagrebu 1965. Prve tekstove objavljivao u Poletu, radio kao novinar i urednik Vjesnika, piše u Večernjem listu od 2015. Autor je bestselera Fantom slobode o Branimiru Štuliću i proširenog izdanja knjige The Rolling Stones -50 godina. S Darkom Glavanom objavio je knjige The Rolling Stones –Rock’nRoll Babilon i Prljavo kazalište –Sve je lako kad si mlad. Dobitnik je tri Porin nagrade. Autor je pogovora za hrvatska izdanja biografija Brucea Springsteena Dva srca, Boba Marleyja No Woman No Cry, AmyAmyAmy- priča o Amy Winehouse, stručni je redaktor knjige Istorija panka- Pretty Vacant…

chevron-downmenu-circlecross-circle