ПРОГРАМ

Promocija knjige "Telo sve beleži: Mozak, um i telo u isceljenju traume", dr Besela Van der Kolka

Pozivamo vas na promociju knjige „Telo sve beleži: Mozak, um i telo u isceljenju traume“, dr Besela Van der Kolka (Psihološko savetovalište Mozaik, 2021; prevod Katarina Subašić).

Doktor Besel Van der Kolk, jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka za traumu, proveo je više od četiri decenije radeći sa osobama koje su preživele traumatska iskustva. U knjizi "Telo sve beleži" on koristi naučna saznanja da bi pokazao kako trauma doslovno preoblikuje način na koji funkcionišu ne samo um i mozak, već i telo. Autor istražuje inovativne tretmane traume, od EMDR terapije i neurofidbeka, do joge, ritmičkih pokreta i teatra koji nude nove načine za oporavak aktiviranjem prirodne neuroplastičnosti mozga. Na taj način Van der Kolk nudi alternativni put za lečenje traume i vraća nadu da je nakon traume moguće ne samo zalečenje već i rast i povratak u život vredan življenja. Koliko je ova knjiga značajna najbolje govori citat Anese Vilić, aktivistkinje za unapređenje mentalnog zdravlja: „Biblija o traumi, knjiga koja mijenja živote i nerijetko čini razliku između života i smrti, između patnje i umirenja. Daje odgovore i nudi normalizacije za silu pitanja koja se roje u glavama preživjelih. Sa ovom knjigom lutanja i besciljna traganja prestaju“

Na promociji knjige će govoriti:

Slađana Đorđević – psihološkinja i telesna psihoterapeutkinja

Katarina Subašić - novinarka i prevodilac knjige i

Marko Tomašević – psiholog i psihoterapeut pod supervizijom

Pričaćemo o knjizi, traumi, telu, psihoterapiji i isceljenju, a razgovor će voditi dr Tijana Mirović – psihološkinja i psihoterapeutkinja.

chevron-downmenu-circlecross-circle