ПРОГРАМ

Promocija knjige "Znaš li Nunu Montiljo?" Edin Krehić

Beogradska promocija knjige Znaš li Nunu Montiljo ? ( izdanje Videoarhiv, Sarajevo, 2019)  bosanskohercegovačkog pisca i novinara  Edina Krehića, održaće se u petak,11. oktobra od 19 h u  UK Stari grad, bivši Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Teatar, Prvi sprat, ulaz iz Jevremove 33.

O ovom  romanu Edina Krehića, u znak sećanja na Rahelu Montiljo i sve ljude koji su preživeli isto, osim autora, govoriće Nihad Kreševljaković, u ime izdavača, Filip David, književnik i dramaturg, uz moderiranje Jelene Glušac.

Edin Krehić rođen je 1973. godine u Sarajevu, gde živi i radi. Urednik je  web portala  Al Jazeere Balkans. Osim sa Balkana, izveštavao je iz SAD-a, Kuvajta, Egipta, Nemačke, Austrije, Francuske, Švajcarske... Nagradu za radio dramu ’’Breaking News’’ dobio je 2009. Na Radiju BiH1.

 Prema priči ’’Skinut ću ti zvijezde u kašiku’’, koja je 2010. nagrađena  na kulturno-književnoj manifestaciji ’’Susreti Zija Dizdarević’’ u BiH, Krehić je objavio 2017.godine roman ’’ Nisam te se nagledao’’.  Prema istoj priči, Krehić je napisao i radio-dramu, snimljenu u kooprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i BH radija 1. Roman ’’Jednog dana doći ću, oče’’ iz 2014.nagrađena je priznanjem ’’Plaketa Ajvatovice’’.  Prvi roman ’’Čuvaj se’’ preveden je na arapski jezik ( Dubaji, 2013) a u BiH ima tri izdanja.  

Kratki igrani film ’’Ludwig von Sarajevo’’ dobio je treću nagradu na međunarodnom Film festivalu za ljudska prava ’’Human distict’’ u Beogradu, 2017. godine.

chevron-downmenu-circlecross-circle