ПРОГРАМ

Promocija romana "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija

Promocija novog romana  ’’Dogodilo se u Ečki’’ ( Akademska knjiga, Novi Sad, 2019, preveo  Arpad Vicko) akademika dr Tibora Varadija, prema spisima iz porodične advokatske kancelarije osnovane krajem XIX veka, održaće se u petak, 10. maja od 19 časova u UK Stari grad.

 Osim autora, o istorijatu plemićke porodice Lazar-Harnonkur- Palavičini, govoriće, Ivan Ivanji, pisac i prevodilac, Dragan Velikić, književnik  i  prof. dr Milan Ristović, profesor savremene istorije Filozofskog fakulteta u Beogradu.  Varadijevi  ’’Spisi i ljudi’’ i ’’Put u juče’’, knjiga, koja je predstavljena prošle godine u Parobrodu, uz ovu dokumentarnu prozu,  jedinstvena je trilogija o neraskidivoj povezanosti sudskih akata i sveta književnosti. ’’Dogodilo se u Ečki’’ čitaocu predočava zaostavštinu  Bernarda  Rasela, Balzaka, T.S.Eliota, Hamvaša, Kamija, Andrića, Nacija Vekonja...

Tibor Varadi ( Varady Tibor) rođen u Zrenjaninu, ponajviše je poznat kao pravnik. Studije prava završio u Beogradu, na Harvardu stekao zvanje doktora pravnih nauka. Predavao je na mnogim poznatim univerzitetima u svetu. Bio je učesnik u značajnim sporovima pred Međunarodnim sudom pravde u međunarodnim arbitražama. Prve radove iz oblasti lepe književnosti objavio  je u novosadskom časopisu ’’Uj Symposion’’.

chevron-downmenu-circlecross-circle