ПРОГРАМ

Promocija romana "Kap veselja" Selvedin Avdić

Razgovor o romanu „Kap veselja” (Književna radionica Rašić, 2019) Selvedina Avdića, novinara i književnika iz Zenice, koji počinje stihovima istoimenog šlagera Lole Novaković, održaće se u ponedeljak, 30. septembara od 19 časova, u UK Stari grad, Teatar, prvi sprat, ulaz iz Jevremove 33. 

O „Kapi veselja”, nekadašnjoj rudarskoj i metalurškoj „kolevci radništva”, koja u doba tranzicije postaje deprimirajuće i zlokobno mesto, o rodnom gradu, kome se ni na jednoj stranici knjige ne pominje ime, govoriće autor, Selvedin Avdić, Zlatko Paković, pozorišni reditelj i novinar i Katarina Lazić, urednica književnog programa u UK Stari grad.

„Kap veselja” uredio je Kruno Lokotar. Knjiga je objavljena u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a uskoro i na engleskom i makedonskom jeziku.

Selvedin Avdić rođen je 1969. u Zenici, u kojoj radi kao urednik magazina Žurnal. Autor je zbirke priča Podstanari i drugi fantomi, „intimne monografije” Moja fabrika, posvećene ocu i dva romana. Prema adaptaciji Moje fabrike, izvođena je višestruko nagrađivana pozorišna predstava.

Roman Sedam strahova, objavljen u mnogim evropskim zemljama, kao i u Egiptu, Turskoj, Velikoj Britaniji i Danskoj, bio je u širem izboru za nagradu IMAC Dublin Award, ali i užem izboru za Science Fiction and Fantasy Translation Award  u Kaliforniji, Jutarnjeg lista u Zagrebu, Meše Selimović u Tuzli.

Sedam strahova Selvedina Avdića, britanski Guardian, uvrstio je među najbolja paperback izdanja u 2014. godini. U pripremi je špansko izdanje.

chevron-downmenu-circlecross-circle