ПРОГРАМ

Promocija zbornika “Druga Rusija” (Biblioteka XX vek) Milana Subotića

Rusija kao tema, verovatno skoro, nije bila tako aktuelna u Srbiji kao danas. Da li postoji i Rusija mimo Putinove personifikacije i da li postoji Srbija koja se ne oseća kao njena interesna zona, već dakle ona, koja jednako kao upravo završenu izložbu o Ruskoj avangardi, kritički i sa interesovanjem tretira njen društveni pluralizam.

Promocija knjige ’’Druga Rusija’’ - kritičke misli u savremenoj Rusiji, koju je preveo Zorislav Paunković ( Biblioteka XX vek) i uredio Milan Subotić, filozof, viši naučni saradnik u Institutu za evropske studije u Beogradu, održaće se u sredu, 2. marta od 19 h u UK Parobrod. O ’’Drugoj Rusiji’’ osim Milana Subotića, govoriće Latinka Perović, istoričarka i Dejan Ilić, kulturolog i urednik Fabrike knjiga. Razgovor će moderirati Katarina Lazić, urednica u Parobrodu.

‘’S obzirom na jednostranu recepciju ruske teorijske i ideološke scene u Srbiji, radovi sadržani u ovom zborniku izabrani su da predstave jednu drugačiju Rusiju, tj. da dokumentuju načine mišljenja I teorijske pristupe koji su alternativni, kako u odnosu na vladajući ideološki diskurs u Rusiji, tako I u odnosu na njegove ovdašnje reprodukcije’’ (iz predgovora M.Subotića)

chevron-downmenu-circlecross-circle