ПРОГРАМ

Proslava Svetske nedelje pozorišta za decu i mlade

U subotu, 23. marta „Tri groša“ predstaviće svoju produkciju za decu, ali i koncept „pozorište za celu porodicu“ po čemu trupa „Tri groša“ postaje prepoznatljiva među publikom. Tog dana, gledaoci će imati prilike da gledaju „Božićnu priču po Čarlsu Dikensu“ u dramatizaciji Luke Kurjačkog, koja je za kratko vreme osvojila srca i male i velike publike. Nakon predstave, publika svih uzrasta imaće prilike da zaviri iza scene, da vidi kako nastaje pozorišna magija, pa čak i da se oproba u njoj. Takođe, gledaoci će moći da porazgovaraju sa autorima predstave, koji su nestrpljivi da čuju komentare, utiske i sugestije.

U nedelju, 24. marta, “Tri groša“ sa velikim ponosom predstavlja dugogodišnji program za razvoj dečje publike „Mali pozorišni eksperti“. Program je u potpunosti besplatan, namenski kreiran od strane mladih profesionalaca iz pozorišnih umetnosti, i ima dvostruki cilj. Prvi je upoznavanje i razvijanje afiniteta prema pozorišnoj umetnosti kod dece i ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja na primerima iz pozorišne umetnosti, Drugi je povezivanje i stvaranje platforme za dijalog između autora pozorišta za decu i dečje publike, a zarad razvoja novih formi i poetika na pozorišnim scenama za decu.
Program je nastao 2016. godine sa podrškom ASITEŽ Srbija, Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade. Programski tim, koji danas čini 13 mladih pozorišnih profesionalaca, trenutno radi sa 23 dece iz tri generacije „Malih pozorišnih eksperata“, uzrasta od 8 do 12 godina. Sve o ovom programu, njegovim dosadašnjim rezultatima i budućim planovima, moći ćete da saznate od malih pozorišnih eksperata. Oni će održati svoj Predavanje-performans o svojim iskustvima na programu, a nakon toga, publika će moći da porazgovara sa njima, kao i sa njihovim mentorima. Oba događaja počinju u 17 časova i održavaju se u Parobrod Teatru UK Stari grad, Kapetan Mišina 6a. Cena karte za predstavu „Božićna priča po Čarlsu Dikensu“ 23. marta, iznosi 400 rsd (moguće je rezervisati kartu upitom na 3grosa@gmail.com, a za program u nedelju 24. marta ulaz je slobodan.

chevron-downmenu-circlecross-circle