ПРОГРАМ

"Rekvijem za gospođu j" i "Oslobođenje Skoplja" Bioskop DGN

Dve premijere ovogodišnjeg FEST-a u bioskopu Dragan Gaga Nikolić u centru grada:“Rekvijem za gospođu J“, Bojana Vuletića sa Mirjanom Karanović u životnoj ulozi gde priča teče ovako:

Na dan smrti zeca, kućnog ljubimca, Gospodja J, skromna sredovečna žena, odlučuje da ga sahrani, opere sudove, ode u prodavnicu, pronadje stari porodični pištolj. Njime će se ubiti, na godišnjicu smrti njenog muža. Želi još i da ode do kamenoresca, naruči sliku na nadgrobnom spomeniku, komšinici vrati pozajmljenu stolicu, vidi novi hiper-market u kome radi njena starija ćerka, pokaže mladjoj, kako da se brani. Podigne otpremninu propale fabrike u stečaju, ispravi slovnu grešku u svom imenu u krštenici. Potrebna joj je samo jedan dokument – uverenje o radnom stažu poslednjih 20 godina. U zemlji večite tranzicije i neprekidne reforme administracije, sve to će biti teško. Živeti je komplikovano, umreti je još komplikovanije.

Radnim danima i subotom od 20.30h 

A u terminu pre njega od 19h novi Rade Šerbedžija "Oslobođenje Skoplja" - rađeno po nekadašnjoj kultnoj predstavi KPGT, od pre 4 decenije, koga je na putešestviju Zagreb – Beograd via Subotica kao i njene aktere Ljubišu Ristića, Nadu Kokotović i Dušana Jovanovića, taj pozorišni komad, a sada film, proslavio kao neizostavni deo jugoslovenskog kulturnog nasleđa.

chevron-downmenu-circlecross-circle