ПРОГРАМ

Stogodišnjica od rođenja Zuke Džumhura

Povodom stogodišnjice od rođenja Zuke Džumhura,(24.09.1920 Konjic - 29.11.1989 Herceg Novi) jugoslovenskog putopisca, scenariste, pozorišnog scenografa, umetničkog direktora filma, slikara i karikaturiste, koji je pola života proveo na starogradskim beogradskim adresama, istovremeno u dva grada, Beogradu i Konjicu, u četvrtak, 24.09.2020. od 20 časova, na FB stranici UK Stari grad biće  emitovani filmski  zapisi  njegovih saradnika, prijatelja i ljudi važnih za očuvanje Zukinog značaja za kulture južnoslovenskih naroda.

O Zuki Džumhuru iz Beograda govore: Irfan Mensur, glumac, reditelj, scenarista, pedagog, Vida Ognjenović, književnica i rediteljka, Milan Vlajčić, filmski, književni kritičar i novinar, Dušan Petričić, grafičar, karikaturista i prof. opreme knjige, Jugoslav Vlahović, prof. FPU, ilustrator i karikaturista NIN-a.

 Iz regiona za UK Stari grad govore:  Hadžem Hajdarević, književnik i predsednik društva pisaca BiH, Damir Uzunović i Goran Samardžić, izdavači iz sarajevskog Buybooka, Dževad Karahasan, književnik i profesor književnosti, Šejla Šehabović direktorka Muzeja književnosti i pozorišne umetnosti, Strahinja Strajo Krsmanović, teatrolog i direktor Umetničke galerije BiH, Ines Tanović, rediteljka i scenaristkinja, Nenad Veličković, pisac i kolumnista.

Razgovarala u Beogradu: Katarina Lazić, urednica knjiž.programa.

Podrška iz BiH: Benjamin Mušinović, Ustanova Narodni univerzitet Konjic.

chevron-downmenu-circlecross-circle