28.10.2016. 15h

"SUPER TATA" - izložba fotografija i promocija publikacije o očinstvu "Tata, ti si tu"

Centar E8 vas sa zadovoljstvom poziva da nam se pridružite 28.10.2016. u 15h u UK Parobrod, kada se organizuje dvostruki događaj. Izložbe fotografija na temu angažovanog, rodno ravnopravnog, nenasilnog i odgovornog očinstva. Promocija nove publikacije Centra E8 o očinstvu, autorke Tamare Skrozze "Tata, ti si tu: Kvalitativni prikaz očinstva u Srbiji"

"Super tata" je projekat koji se bavi temom očinstva i većeg angažovanja očeva odnosno promoviše uključivanje muškaraca kao aktivnih, rodno ravnopravnih, odgovornih i nenasilnih očeva i staratelja, uz promovisanje pozitivnog roditeljstva i pozitivnih uzora.

Ekipa Centra E8 i studentkinje fotografije sa Nove akademije umetnosti prethodnih meseci bili su u potrazi upravo za Super tatama - očevima koji odgovaraju ovom opisu. Zadatak je bio identifikovati ih u svom okruženju i potom kroz fotografiju najbolje prikazati suštinu ovog odnosa - tople i emotivne momente između očeva i dece u njihovoj svakodnevici.

"Tata, ti si tu" je nova publikacija Centra E8 o očinstvu, autorke Tamare Skrozze. U pitanju je kvalitativni prikaz očinstva u Srbiji zasnovan na odgovorima dvadesetdvojice ispitanika - očeva, kao i sedmoro predstavnika i predstavnica organizacija i institucija. Priča o roditeljstvu svakako mora da se odnosi ne samo na mame, nego i na savremene, aktivne i u život dece uključene tate - na njihove probleme, izazove s kojima se suočavaju, mogućnosti za još veći angažman u nekad skoro isključivo "ženskim" poslovima i obavezama. Kako se oni igraju sa decom i kako brinu o njima? Kako pokazuju emocije? Kakvi su bili njihovi očevi? Šta misle o roditeljskom odsustvu radi brige o deci? Šta su to zapravo "Super tate"?

Projekat “Super tata” je podržan od strane Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i CARE International Balkans.

chevron-downmenu-circlecross-circle