"U hodnicima interneta" - Međunarodna izložba i diskusija o savremenim tokovima podataka

Od 7. do 11. maja hodnici UK Parobrod postaju hodnici interneta, sa gostujućom međunarodnom izložbom Diplo Fondacije. Originalno održana u sklopu foruma Ujedinjenih nacija o upravljanju internetom (IGF), izložba kroz umetničke radove pravi presek digitalnih pitanja današnjice.

Dođite da iskusite tačke susreta umetnosti i zakonskih okvira, životnih priča, tehnoloških protokola, fotografija mačaka i tajnih poruka. Izložba je koncipirana kao mreža koja se prostire na dva sprata, kroz nekoliko prostorija gde svaki rad nudi informacije o digitalnom pitanju kojim se bavi. Preko zaštite podataka i privatnosti pratite znakove na putu koji će vas dovesti do pitanja pristupa, enkripcije, odnosa roda i tehnologije te i do sistema imena domena.

Za dodatnu orijentaciju unutar postavke, vođene ture će biti svakodnevno organizovane.

Izlagači/ce: Andre Kastro, Danijel Suher, Ejmi Suo Vu, Oven Mandi, Sebastijan Šmig, Silvio Loruso

Izložba se otvara stručnim vođenjem, u ponedeljak, 7. maja 2018. u 20h, UK Parobrod, Kapetan-Mišina 6a, Beograd.

U sklopu izložbe U hodnicima interneta, u četvrtak 10. maja u 18h u UK Parobrod biće održana diskusija na temu savremenih tokova podataka kroz razmenu iskustava prava, umetnosti, digitalnih politika.

Govornici/e: Danilo Krivokapić (SHARE Fondacija), Darija Medić (Diplo Fondacija), Laura Henderson (Opservatorije za digitalne politike Univerziteta u Pensilvaniji), Uroš Krčadinac (Fakultet za medije i komunikacije).

Događaj je organizovan od strane Diplo Fondacije, SHARE Fondacije i Opservatorije za digitalne politike Univerziteta u Pensilvaniji, u saradnji sa UK Parobrod.

Za više informacija kliknite na dogadjaj

 

 

 

chevron-downmenu-circlecross-circle