ПРОГРАМ

"U samoći pamučnih polja" u Parizu

“U samoći pamučnih polja“

U Parizu i u Beogradu poslednji put.

Bernar Mari Koltes jedan je od najvećih francuskih i generalno dramskih pisaca dvadesetog veka. Njegovo delo kontroverzno je, obožavano, osporavano, već uvršteno u klasiku. Parobrod teatar je svoju studijsku off scenu, pre nekoliko godina otvorio postavkom, tada u Srbiji premijernim delom ovog pisca - "U samoći pamučnih polja". To je komad sa elementima trilera, uzbudljiv i provokativan kao i Koltesov opus.
Dva čoveka, sa arhetipskim imenima - Diler i Kupac, susreću se u tami noći, na uglu neke ulice i pokušavajući da obave tajanstvenu trgovinu.. Oni govore tajanstvenim jezikom, u šiframa. Njihov odnos intenzivan je i opasan. Šta je predmet njihove trgovine, šta prvi pokušava da proda, šta je ono čemu se drugi nada da će dobiti?.
Ova predstava modernog i komunikativnog pozorišnog jezika, završava svoj post festum pozorišni život poslednjim igranjem u Parobrodu u Beogradu, 19. februara kao i na samom mestu postanka – Parizu, 24. februara u kulturnom centru Srbije.
Igraju glumci koji su značajna imena vaninstitucionalne postavke iz nove generacije srpskog glumišta: Vladimir Aleksić i Milutin Milošević
Reditelj je Stevan Bodroža, prevod teksta Ivan Medenica.

Ponedeljak 19.02. Beograd, Parobrod Teatar, 20.30h, Kapetan Mišina 6a, 011 / 414 21 63

Subota 24.02. Pariz, Kulturni centar Srbije (Centre Culturel de Serbie), 20.00h, 123 rue Saint Martin, 01 42 72 50 50

chevron-downmenu-circlecross-circle