"UAE - SRBIJA Umetnička nedelja"

Zajednička saradnja Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Ambasade Republike Srbije u UAE, Etihad avio kompanije i Art Hab iz Abu Dabija  sa ponosom predstavlja UAE-Srbija Umetničku nedelju.

Umetnička nedelja je i umetničko-kulturno putovanje u dve zemlje, sa nacionalnom muzikom, umetnošću i drugim kulturnim predstavama. Posle više nego uspešne umetničke rezidencije  februara 2018. u Abu Dabiju došli smo na ideju organizovanja umetničke rezidencije u Srbiji za umetnike iz UAE. Realizuje se kroz Abu Dabi Art Hub - centar za umetnike koji žive, stvaraju i izlažu u UAE. Cilj ovog projekta je pružiti stvarno znanje o arapskom i srpskom jeziku, kulturi a pre svega umetnosti.

Izložba u galeriji  Ustanove kulture Parobrod proslavlja prošireni horizont umetnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije. Cilj rezidencije je da se uspostave još jače veze na izuzetno živoj savremenoj umetničkoj sceni u UAE i u Srbiji. Prva izložba umetničke nedelje UAE-Srbija počinje u subotu,  15. septembra u 18h u UK Parobrod. Izložba će trajati do 24. septembra. Učesnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su: Khulood AlJabri, Maitha AlAttar, Farah AlBastaki i Ahmed Aldoosari. Učesnici iz Srbije su: Leila Ennettah Vujović, Ana Golović, Dušan Savković, Ivana Živić i Nikola Romanović

chevron-downmenu-circlecross-circle