ПРОГРАМ

Unicef škola roditeljstva "Kroz igru do vaspitanja"

Unicef-ova onlajn škola roditeljstva u saradnji sa UK Parobrod organizuje vebinar za roditelje "Kroz Igru do vaspitanja" u četvrtak, 25. novembra 2021. od 18h do 19:30h

Ovaj vebinar, četvrti u nizu onlajn razgovora sa roditeljima o ključnim temama roditeljstva i odrastanja malog deteta, možete pratiti na YouTube kanalu UNICEF Srbija, a svoje učešće možete prijaviti putem sledećeg linka.

Panelistkinje: Ana Kojić, pedagoškinja u Predškolskoj ustanovi "Boško Buha" Palilula, Beograd
Lana Vučičević Miladinović, porodična psihoterapeutkinja, Beogradski psihološki centar
Borka Tomović, glumica, voditeljka RTS emisije za decu "Plava ptica" i mama
Moderatorka: Željka Lasić, voditeljka RTV emisije za decu "Dobro jutro lenjivci"

Zašto da učestvujete u vebinaru?  Jer ćete moći da saznate i podelite svoja iskustva o tome: Kako igra može da pomogne u učenju i usvajanju pravila? Kako da sarađujete sa detetom i izbegnete zamke vaspitanja na podsticajan način? Kako da pomognete detetu da izrazi složena osećanja: ljutnju, tugu, strah, zbunjenost, stidljvost? Kako da brinete o sebi, o svojim osećanjima i potrebama? Igra je način na koji deca istražuju svet, iskazuju i komuniciraju duboka osećanja, zbližavaju se sa onima do kojih im je stalo, prevazilaze stresne situacije, uče o sebi i drugima. Zato je „razigrano roditeljstvo“ toliko važno i tako uspešno u izgradnji jakih, bliskih veza između roditelja i dece.  
Vebinar se organizuje u okviru Programa podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru koji sprovodi UNICEF sa partnerima, u saradnji sa Vladom Republike Srbije uz podršku LEGO Fondacije.  

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

chevron-downmenu-circlecross-circle