ПРОГРАМ

Vetar u bioskopu Dragan Gaga Nikolić

Vetar (2016) igrani film u režiji Tamare Drakulić, po istoimenoj priči Ane Rodić, u njegovom novom životu, možete gledati u bioskopu Dragan Gaga Nikolić, Parobrod od 16 - 20. aprila svake večeri u terminu od 20h uz prisustvo autora

Film prati tinejdžerku Minu koja sa ocem kajtsurferom dolazi na Adu Bojanu. U svojoj adolescentskoj potrebi za pobunom protiv roditelja, ona ne voli ništa u vezi sa sportom i avanturom. Tog leta zaljubljuje se u momka Sašu, takođe kajtsurfera, dosta starijeg, a koji pritom ima i devojku. U dosadnim letnjim danima, oni razvijaju platonski odnos unutar kog bliskost ne zahteva obavezu i racionalnu potvrdu.

Svetsku premijeru Vetar je imao na filmskom festivalu u Torinu, nakon čega su usledela prikazivanja na festivalima Geteborg, CINEDAYS, Cottbus i BAFICI koji se izdvaja kao najznačajniji festival u Latinskoj Americi. Na festivalu Terra Di Cinema (Sicilija), Igor Đorđević je uz petoricu kolega iz celog sveta, bio nominovan za najboljeg direktora fotografije. Film je nagrađen nagradom žirija za najbolji srpski film 2017-te godine na beogradskom FEST-u.

Produkcija filma:producent Jelena Angelovski, direktor fotografije Igor Đorđević, montažerka Jelena Maksimović, kompozitorka Maja Ćurčić, dizajner zvuka Jakov Munižaba i Dragana Dobrić, pomoćnica režije i kostimografkinja. Dizajn špice Edin Omanović. Glumačku ekipu predvodi Tamara Stajić u ulozi Mine, a uz nju u filmu igraju Eroll Bilibani, Darko Kastratović i Tamara Pjević.

 

 

 

 

chevron-downmenu-circlecross-circle