29. septembar / 19h

ПРОГРАМ

Razgovor o (pop) kulturi sećanja: RnR publicistika

Poslednjih godina o ex yu rock sceni napisane su brojne knjige, dragoceno svedočanstvo o istoriji popularne kulture. O tim nezaobilaznim publikacijama, bez kojih se profesionalno ne može razmatrati fenomen rock ‘n’ rolla na ovim prostorima,  na tribini ’’Kultura rock ’n’roll sećanja’’ u Četvrtak, 29.09.2016 od 19 h u UK Parobrod govoriće:

Petar Janjatović, autor knjige “Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015” (četvrto dopunjeno izdanje 2016),

Goran Tarlać, novinar i prvi urednik ugašenog web magazina Popboks,

Zoran Panović, sociolog i kolumnista,

Aleksandar Žikić, autor knjiga “Fatalni ringišpil – hronika beogradskog rokenrola 1959-1979” (1999),  ’’Mesto u Mećavi - biografija Milana Mladenovića’’ (1999) i “Tajne vračarskog trougla’” (2016).

Među koricama mnogih od njih, su kolekcionarski sakupljani detalji, koji osvetljavaju ne samo prošlost jedne epohe, već nagoveštavaju i ono što bi označavao termin “jugofuturizam”. Moderator će biti Katarina Lazić, urednica u Parobrodu. Parobrod je ustanova kulture koja je pak sa druge strane producirala izložbu o Vladi Divljanu, a čije treće izdanje nakon Beograda I Šapca, regionalna publika imala priliku da vidi na upravo održanom Weekend media festivalu u Rovinju. Sve navedeno daje nam pravo i čini nam čast da Vas pozovemo na ovu debatu gde pop kultura prerasta u kulturu sećanja.

chevron-downmenu-circlecross-circle