Zlatko Burić Kićo i Telepatska Internacionalna Grupa

U subotu, 20. aprila od 20 časova održaće se prvi koncertni  nastup u Beogradu  TELEPATSKE  INTERNACIONALNE GRUPE  T.I.G.  koju čini trio:   Zlatko Burić Kićo, Henning Frimann i Jørgen Rasmussen.

Multimedijalna grupa T.I.G.  postoji  od 1994. godine.  Tada je u Danskoj Zlatko Burić, kostimiran u  voće i povrće, okićen jabukama i krastavcima,  koristio brašno, griz i alevu papriku kao sredstvo umetničkog izraza. Jørgen  Rasmussen, pevao je popularne punk pesme, a  Henning je stvarao zvučne skulpture od metalnih kolica iz supermarketa i sudopera.  Vremenom, T.I.G. nastupi  sve više podsećali  su na muzički teatar-kabare, nalik  rock koncertima. Mešajući elemente popularne kulture i tzv. visoke umetnosti, iz godine u godinu, T.I.G. danas  otvara oči i ulazi u srca publike, zbog onoga sa čim se  njihova pojava izjednačava : avangardni teatar, underground film, eksperimentalna muzika i dadaizam.

Gost T.I.G.-a  biće P.O. Jorgens,  sa kojim su  Zlatko Burić Kićo i Henning Frimann do sada muzički  sarađivali, u radu u pozorištu  i na projektima Damira Bartole D.B.Indoš. 

Prijatelj Zlatka Burića, Dušan Kojić Koja iz rok grupe Disciplin A Kitschme ( Disciplina kičme)  ugovorio je ovo beogradsko gostovanje T.I.G. u UK Stari grad.


Cena ulaznice za ovaj događaj je 500 din, rezervacije na brojeve telefona: 011 / 41 42 163;  063 8 659 950.

Dobrodošli!

chevron-downmenu-circlecross-circle